Startersbegeleiding

Starten als ondernemer

Als u wilt starten als zelfstandig ondernemer, komen er veel administratieve werkzaamheden bij kijken. Starters zijn al snel geneigd om dit naar het tweede plan te schuiven. Wij kunnen u helpen met de keuze van de rechtspersoon van uw onderneming, het opzetten van de boekhouding, de juiste facturering en de uitleg met welke soorten belastingen en verplichtingen u te maken krijgt. Wij kunnen u helpen bij het maken van een ondernemingsplan (business plan), contact met de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel.
Wij weten als geen ander hoe moeilijk het voor een startende zelfstandige/ondernemer is om een eigen onderneming op te starten. Juist in de beginperiode moet u ondernemen en zo snel mogelijk omzet maken. Daarom denken wij met u mee en geven u het juiste advies om een snelle start te maken.

Neem met ons contact op om te kijken welke diensten wij u kunnen aanbieden.

Welke bedrijfsvorm past het beste

Bij de start van uw onderneming kiest u een bedrijfsvorm die bij u past. De keuze van uw bedrijfsvorm heeft gevolgen voor kosten, fiscale en juridische zaken. Gaat u alleen of samen met anderen ondernemen? Ook dat is van invloed op de keuze van rechtsvorm die u maakt.

Uw bedrijf ontwikkelt zich, u groeit. Dan is het belangrijk om stil te staan bij de rechtsvorm van uw bedrijf. Is overstap naar de bv te overwegen? Moet u bv’s gaan splitsen? Of is juist de stap naar een VOF of eenmanszaak de oplossing. Wat past bij uw ambities?

Inrichting van de boekhouding

Wij kunnen u helpen met het opzetten van een goede administratie.

Met de juiste online boekhoudsoftware heeft u niet alleen snel en eenvoudig inzicht in uw bedrijfssituatie, maar ook vormt dit de basis voor de (visuele) jaarrekening én helpt het u te voldoen aan (fiscale) wet- en regelgeving.

VSVB werkt met de volgende online boekhoudsoftware:

Maakt u al gebruik van een online boekhoudpakket, maar twijfelt u om over te stappen? Wij denken graag met u mee in de mogelijkheden om de financiële administratie zo efficiënt en effectief mogelijk voor u in te richten.

feature1 free img
Scroll naar boven